Begravningar

Vi finns till för att hjälpa er att utforma begravningen efter era egna och den avlidnes önskemål så att det blir en så fin stund som möjligt och ett vackert minne för er och era nära och kära. En begravning kan tex. ske i Svenska kyrkans ordning, Frikyrklig ordning eller Bogerlig.

Svenska Kyrkan

Är man med i svenska kyrkan sker begravningen oftast i den lokala kyrkan eller I ett kapell. Man har då rätt att vara i den lokal som församlingen hänvisar till. Präst, kantor och vaktmästare ställs till förfogande av kyrkan. Tillsammans med prästen planerar man begravningsgudtjänstens innehåll och följer den ordning som finns i svenska kyrkan.

Frikyrkan

Begravningen sker i den församling/kyrka man tillhör. Tillsammans med officianten planerar man då begravningen. Alla i Sverige har rätt till en gravplats. Den har man betalatför på sin skatt och det kan man se på sin skattsedel (begravningsavgift).

Borgerlig

Begravningen sker i en lokal som begravningshuvudmannen anvisar. Den kan vara i ett församlingshem el. dyligt. Officiant är vanligtvis någon på begravningsbyrån men, det finns också ibland någon som är utsedd i din kommun. Upplägget är väldigt fritt utifrån dina egna önskemål.

På menyn intill har du mer information som du kan läsa och som kan hjälpa dig att planera begravningen.